Salvat din ghiarele mortii

,,Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta…Dar dupa ce Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o samanta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui
Va vedea rodul muncii sufletului Lui si Se va inviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor”

Isaia 53:10,11

Salvat din ghiarele mortii

Binecuvantat sa fie numele Domnului pentru dragostea, mila si harul Sau, pe care le arata zilnic fata de creatura mainilor Sale, omul. Dumnezeu, in marea Sa bunatate, mai scoate si astazi suflete care se gasesc in intuneric si le aduce la lumina, care se gasesc in moarte si le aduce la viata.
Asta s-a intamplat cu Tacu Traian, un suflet nascut pe 14.10.1977 in Galati, avand domiciliul in comuna Frumusita. Nestiind nimic despre Dumnezeu, crescut intr-o credinta formala, lipsita de esenta, a luat drumul infractionalitatii de la o varsta destul de frageda. Spera ca viata lui sa se schimbe dupa ce a cunoscut-o pe Dumitra, pe care a si luat-o de sotie in anul 2006, aceasta daruindu-i 3 copii. Din pacate Traian nu s-a oprit din escapadele intunecoase si nici nu a avut de gand sa se linisteasca. Dupa multe nelegiuiri si infractiuni comise, a venit vremea sa plateasca pentru ele. In data de 15.10.2012 este arestat si incarcerat in penitenciarul Galati unde primeste o condamnare de 8 ani. Dupa recursul pe care l-a facut, ramane definitiv la 6 ani de detentie. Totul in jurul lui si inlauntrul lui se prabuseste. Gandindu-se ca sotia lui nu-l va astepta sa-si ispaseasca pedeapsa, ii trec fel si fel de ganduri negre prin cap, unul din ele, sa-si ia viata.

,,M-am gandit sa ma spanzur, pentru ca vedeam ca viata devenise fara nici un sens. Mi-am procurat o funie, si-mi ticluisem un plan pe care doream sa-l duc la indeplinire cat mai repede. Dupa ce m-am gandit la toate detaliile, am hotarat ca in urmatoarea zi sa-mi pun capat zilelor. S-a intamplat ca inaintea zilei pe care o hotarasem sa ma spanzur, intrand in celula mea un cunoscut al meu, care mai mult cu forta m-a scos afara din camera pentru a merge intr-o sala de clasa, unde venise cineva sa ne vorbeasca despre Dumnezeu. Am iesit din camera mea fara vreun chef de a merge la sala respectiva, si dupa cativa pasi facuti i-am spus agentului de sectie sa ma bage inapoi in celula mea deoarece nu eram interest sa uad de Dumnezeu. Spre marea mea surprindere acesta a refuzat, si in felul acesta m-am vazut ca intru in sala de clasa unde ne astepta un barbat inalt a carei viata fusese schimbata de Dumnezeu. Dupa primele cuvinte pe care omul care ne vestea Evanghelia le-a rostit, am ramas profund strapuns in inima mea de ceea ce auzeam. Era pentru prima data in viata mea cand auzeam ca Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a murit pentru pacatele noastre. Am ascultat mai departe si am auzit ca omul care ne vorbea, trecuse cu mai multi ani in urma, printr-o inchisoare din Germania, desi fusese un sportiv de performanta cu rezultate notabile in sportul practicat. Am fost strapuns si de povestea acestui om, care ne povestea ca intr-o inchisoare din Germania, viata i-a fost radical schimbata de puterea Cuvantului lui Dumnezeu. Nici nu am simtit cat de repede a trecut timpul si intalnirea noastra se apropia de final. Inainte sa parasim acea incapere, mare mi-a fost uimirea ca omul care ne vorbise atat de profund, m-a privit tinta si m-a intrebat daca am o Biblie. Dupa ce i-am raspuns ca nu, acesta mi-a intins o carte pe coperta careia scria Biblia. Am luat-o si m-am intors in celula mea cu dorinta de a o citi, de acolo de unde ma sfatuise omul respectiv si anume Noul Testament.
Nu m-a interest de masa care ma astepta in camera, am urcat in patul meu si cateva ore nu m-am dezlipit de acea carte. Simteam cum cuvintele pe care le citeam imi patrundeau adanc in inima. Deodata, gandul de a-mi lua viata si de a duce la indeplinire planul pe care il ticluisem, a disparut. A doua zi am mers in toaleta camerei si am dat foc funiei cu care voisem sa ma spanzur. O bucurie imensa mi-a inundat sufletul iar inima mea era incalzita de dragostea lui Dumnezeu.
Ulterior am fost mutat intr-un alt penitenciar din Braila si aici vedeam si simteam zi de zi iubirea Domnului Isus. Vedeam in fiecare zi cum Dumnezeu imi poarta de grija si ma binecuvinteaza. Am facut o cerere, desi aveam slabe sanse sa fiu scos la munca si anume de paza in perimetrul (foisorul) penitenciarului. Stiam ca nu voi fi acceptat deoarece aveam o pedeapsa mai mare decat prevedea norma pentru a fi scos la acest loc de munca. Spre marea mea surprindere si uimirea mea, cererea mi-a fost acceptata. Toti cei din jurul meu se intrebau ce cunostinte am, ca sa fiu acceptat intr-un asemenea loc de munca. Intr-adevar aveam o Cunostinta si inca una Mare: Dumnezeu, l-a care ma rugam zilnic. Am multumit din inima Domnului si mi-am luat postul in primire. Desi nu era simplu sa stai de paza in foisorul penitenciarului unde trebuia sa fii cu o atentie sporita pentru a observa fiecare miscare care putea sa vina din afara inlauntru, Dumnezeu m-a intarit sa pot sa duc la capat aceasta slujba. Timpul a trecut, si am avut un castig de 197 zile.
In data de 19.04.2016 a fost ziua cand m-am eliberat din penitenciarul Braila. L-a poarta penitenciarului m-a asteptat scumpa mea sotie si unul din copiii mei, barbatul care imi vestise Evanghelia si care ma vizitase in mai multe randuri in penitenciar si scumpa lui sotie. Dupa o calatorie de aproape o ora am ajuns acasa unde ma asptepta ceilalti copii si tatal meu. Bucuria a fost mare, mai ales ca sotia mea hotarase sa se intoarca la Domnul cu toata inima.
Nu am si nu voi avea vreodata cuvinte sa multumesc Domnului care s-a indurate si de mine si m-a scos din intuneric la lumina si din moarte la viata. Daca in bunatatea Lui, Dumnezeu nu ar fi trimis acel minunat slujitor al Luis a-mi vesteasca Evanghelia, astazi a-si fi fost intr-un loc de chin si de mare suferinta, asteptand judecata lui Dumnezeu. Doresc cu toata fiinta mea, ca atatea zile pe care le mai am de trait pe pamantul acesta, sa le traiesc pentru Cel care a murit si inviat, Domnul Isus Hristos. Asa cum l-am slujit pe cel rau care a vrut sa-mi ia viata, cu mult mai mult doresc sa-l slujesc pe Dumnezeu care mi-a dat viata. Asa sa-mi ajute Dunmnezeu”.

Tacu Traian – un suflet scapat din ghiarele mortii
20160502_135706

Ma rog lui Dumnezeu ca toti cei ce veti citi aceste randuri sa inaltati catre Domnul rugaciuni fierbinti pentru aceasta lucrare din inchisori, acolo unde prin indurarea lui Dumnezeu merg pentru a duce Lumina Evangheliei, puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede. Este o lucrare grea, o lucrare pe care diavolul o uraste, inchisorile sunt plinede duhuri necurate, unde zac o multime de suflete care au nevoie de mantuire. Rugati-va ca acesti oameni care sunt eliberati din inchisoarea celui rau sa se poata integra in Societate si in Biserica. Toata Slava si Gloria sa fie adusa in veci numai lui Dumnezeu.

?

?

20160503_155044

No Comments