Cu Evanghelia in penitenciare 2

Mult iubiți frați și mult iubite surori,

vtofan2 Cu o mare bucurie în suflet revin să vă scriu despre minunile pe care Domnul le face în penitenciarele din Galați, Brăila și Tichilești.

În zilele de 3, 4 și 5 noiembrie am avut un grup de frați cu o mare dorință să ajute lucrarea de propovăduire a Evangheliei în închisori. Preaiubitul frate Irinel Ștefan, preaiubitul frate Cristi Pantea de la Freiburg, preaiubitul frate Lucian Șut de la Bistrița și preaiubita noastră soră Daniela Lăcătușu alături de soțul ei veniți de la Reșița. La această minunată lucrare ni s-au mai alăturat și mult iubiții frați Marian și Emil Anghel cu minunatele lor soții și Nicoleta și Lari Adascălului. Sunt profund mulțumitor Domnului pentru slujirea impecabilă pe care mult iubitele soții ale fraților Anghel, mult iubita soră Nicoleta Adascălului și frumoasa mea soție au avut-o în această lucrare. Mă rog cu toată inima ca Dumnezeu Sfântul să le răsplătească.
În data de 03.11.2015 am fost în penitenciarul Brăila, unde Dumnezeu ne-a făcut parte de un mare har. Cântările, mărturiile și Cuvântul Domnului au atins multe inimi, atât ale persoanelor private de libertate, cât și ale angajaților penitenciarului.
În data de 04.11.2015 ne-am deplasat în penitenciarul de minori și tineri din Tichilești. Și aici, Dumnezeu a cercetat inima celor prezenți. Mărturiile depuse de prea iubiții frați Irinel Ștefan, Cristi Pantea, Șut Lucian, dar și cântările preaiubitei surori Daniela Lăcătușu au fost ascultate cu mare interes.
DSC04462
În data de 05.11.2015 am fost în penitenciarul Galați. Au participat în jur de 60 de persoane private de libertate. Și în acest loc prezența Domnului s-a făcut simțită într-un mod deosebit. Am avut o mare bucurie în suflet atunci când șefa educativului ne-a mărturisit că, iesind pentru câteva minute sa rezolve ceva, s-a întâlnit cu câteva colege care au întrebat-o unde a fost, deoarece au constatat că fața îi strălucea. Numai în prezența lui Dumnezeu fața omului poate căpăta această strălucire, fapt pentru care am fost atât de recunoscător Domnului că nu ne-a lăsat singuri in acel loc. Fără să exagerez, am văzut și lacrimi pe fețele mai multor suflete care au participat la slujba pe care am desfășurat-o în clubul penitenciarului Galați. Slăvit să fie Domnul!

pic3
În data de 06.11.2015 împreună cu preaiubitul frate Irinel Ștefan l-am vizitat pe mult iubitul nostru frate Gheorghe Ignat care se găsește în penitenciarul Botoșani. M-am bucurat mult și de faptul că am putut vesti Cuvântul Domnului și altor suflete din penitenciarul Botoșani.
Mult iubiți frați și mult iubite surori, nu-i altă bucurie mai mare decât aceea de a sluji Domnului și de a umbla în ascultare de Cuvântul Său. Țin să mulțumesc din inimă pe această cale și preaiubitului frate Ioan Panican care a avut o influență hotărâtoare, ca să pot înțelege că Dumnezeu vrea să mă reîntorc la dragostea dintâi, lucrarea de propovăduire a Evangheliei în închisori. Dumnezeu să fie slăvit pentru robii pe care îi are și-i folosește într-un chip minunat. De asemenea vreau să mulțumesc tuturor celor care sprijină într-un fel sau altul această lucrare. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Mulțumesc din inimă tuturor celor care m-ați încurajat prin mesajele pe care mi le-ați trimis. Dumnezeu să vă binecuvinteze. Este atât de minunat să fim împreună lucrători cu Domnul. Slăvit să fie Domnul!

pic2

Dacă Dumnezeu ne va ține cu viață, în zilele de 16, 17 și 18 decembrie vom avea iarăși slujbă în penitenciarele din Galați, Brăila și Tichilești cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Pentru tot ceea ce am putut să facem, cu toată inima Îl slăvesc pe Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Aduceţi-vă aminte de cei ce sunt în lanţuri, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii care şi voi sunteţi în trup. Evrei 13:3

Cu aleasă prețuire, nevrednic rob al Domnului Isus,
Vasile Tofan


DSC04485

IMG_20151105_125012 (2)

DSC04464

3 Comments