Cu Evanghelia în penitenciare

vtofan2Mult iubiți frați și mult iubite surori,

Pentru că iată și luna octombrie s-­a dus ca un fulger, doresc să vă informez asupra lucrurilor care s­au petrecut în ultima perioadă, când prin îndurarea Domnului am putut să duc vestea cea bună a Evangheliei în penitenciarele din Aiud, Oradea, Galați, Brăila și Botoșani.

În urmă nu cu mult timp, am fost invitat de un grup de preaiubiți frați din Câmpia Turzii să vestesc Evanghelia la un botez în penitenciarul din Aiud. Aici trei suflete și­-au exprimat credința în Domnul Isus, mărturisindu-­L și-­n apa botezului. M­-am bucurat nespus să pot vesti Evanghelia sufletelor care au participat și de asemenea să-­l pot încuraja și întări în credință pe mult iubitul nostru frate David Magda din Deva, care din păcate ispășește o pedeapsă pentru fărădelegile pe care le-­a făcut înainte de a se pocăi.
Slăvit să fie Domnul pentru harul de care ne-­a făcut parte.

Vă mărturisesc cu mare bucurie că lucrarea din penitenciarul Galați s-­a relansat găsind o deosebită înțelegere la directorul penitenciarului, care mi-­a oferit un mare sprijin. Am primit aprobare să pot avea discuții cu persoanele private de libertate câte 4 ore, lunea și joia. Aici am întâlnit suflete interesate să cunoască pe Domnul, printre ele doi tineri care în urmă cu mai mulți ani în Galați au comis o crimă oribilă, omorând un taximetrist. Știm că Domnul Isus a venit să-­Și dea viața și pentru astfel de oameni. Mă bucur de interesul lor pentru Evanghelie și de dorința cu care participă la întâlnirile pe care le avem.

În penitenciarul din Brăila este un suflet pe care Duhul Sfânt l-­a născut din nou și o spun cu certitudine, un suflet care iubește pe Domnul și care vrea să trăiască pentru Domnul. Tacu Traian este din Frumușița; bucuria mare fiind că și sotia lui și fata de 15 ani au început să meargă la Adunarea fraților din comuna respectivă. Trebuie să mulțumesc Domnului și pentru frumoasa mea soție care mă sprijină în acestă lucrare, deseori însoțindu­-mă în vizitele pe care le­-am făcut la Frumușița și nu numai.

oradeaÎn penitenciarul Oradea am avut câteva zile deosebite în care am putut să vestesc Evanghelia alături de mult iubiți frați din Oradea care m­-au însoțit. Am fost impresionat de interesul celor de acolo pentru Evanghelie. Într­una din întâlniri am fost bucuros atunci când unul dintre mascații care participau asigurând paza și unul din ofițerii care erau prezenți mi-­a cerut o carte în care mi-am expus mărturia întoarcerii mele la Domnul. Mă rog ca Domnul să facă să crească ceea ce semănăm și udăm.

Închei cu penitenciarul Botoșani, acolo unde de câteva luni fratele nostru Gheorghe Ignat (Ursul Carpatin cum i se mai spune) ișpășește o pedeapsă pentru faptele pe care le­-a săvârșit pe vremea când nu cunoștea pe Domnul. M-­am bucurat de starea în care l-­am găsit. Încrezător, dornic să spună colegilor și cadrelor penitenciarului Evanghelia. M-­am bucurat mult să întâlnesc un suflet de bărbat pe care l­-am cunoscut cu mai mulți ani în urmă la Suceava. Atunci când l­-am cunoscut se destrăbăla în mocirla lumii. M­a tratat cu indiferență atunci când îi spuneam că trebuie să se pocaiască. Acum, când l­-am întâlnit în penitenciarul din Botoșani, după ce a petrecut câțiva ani într-­o închisoare din America, era un alt bărbat. Între timp Domnul S-­a îndurat de el și i­-a făcut și lui parte de acest minunat dar, darul credinței în Domnul Isus. Slăvit să fie Domnul! Urmează în viitorul cel mai apropiat cu preaiubiții frați de la București și mult iubita noastră sora Gabi Luncă să facem o slujbă duhovnicească în penitenciarul Botoșani, găsind o deschidere deosebită la directorul penitenciarului și la șefa educativului.

Aș fi atât de recunoscător Domnului și vouă să mă purtați în rugăciunile voastre. Rugați­vă ca Domnul să scoată lucrători la secerișul Lui și să mântuiască cât mai multe suflete din aceste închisori, unde oamenii sunt închiși de două ori.

În perioada 3-­5 noiembrie vom merge să vestim Evanghelia Domnului Isus, care este puterea lui Dumnezeu pentru mâtuirea fiecăruia care crede, în penitenciarele Galați, Brăila, Tichilești, alături de preaiubita soră Dana Lacătușu, preaiubitul frate Ștefan Irinel, un preaiubit frate de la Freiburg care și­-a exprimat dorința să mă viziteze, și un alt frate din Bistrița. Pentru toate acestea doresc din inimă ca Numele Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt să fie slăvit în vecii vecilor. Amin!

Aduceţi­-vă aminte de cei ce sunt în lanţuri, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii care şi voi sunteţi în trup. Evrei 13:3

Cu aleasă prețuire, nevrednic rob al Domnului Isus,

vtofan

No Comments