Marturia fratelui Dorosan Florin

Ma numesc Dorosan Florin m-am nascut in anul 1978 in comuna Liesti judetul Galati. M-am nascut intr-o familie de crestini traditionali, avand inca 6 frati. Datorita neascultarii mele de parintii care au dorit sa ma indrume pe un drum bun in viata, dar si a unui anturaj vicios in care ma invarteam, in anul 1998 faceam pentru prima data cunostinta cu organele de politie, care mi-au intocmit dosar penal si m-au trimis in penitenciarul din Galati, in urma mai multor faradelegi pe care le-am comis. Cand paseam pe poarta penitenciarului din Galati aveam doar 19 ani. Urma sa ispasesc o condamnare de 7 ani.

Au fost zile foarte grele si zile in care regretam enorm toate cele ce savarsisem. Dupa doi ani petrecuti in inchisoare, am auzit ca la clubul penitenciarului veneau oameni care propovaduiau Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia. La invitatia unui coleg de camera, am luat hotararea sa particip si eu la una din aceste intanliri. Era pentru prima data cand auzeam vestindu-se Evanghelia. Marturia barbatului pe care l-am cunoscut in clubul penitenciarului, m-a determinat sa doresc a citi Biblia. Am fost impresionat de marturia acestui om, deoarece la un moment dat a marturisit ca fusese si el inchis. Desi practicase sportul de performanta si avea atatea perspective in viata, luase hotararea de a-l sluji pe Dumnezeu. In mintea ma gandeam ca oamenii batrani trebuie sa-l caute pe Dumnezeu, pentru ca atunci cand esti tanar, trebuie sa te distrezi si sa-ti traiesti viata.

Zi dupa zi eram tot mai fascinat de tot ceea ce citeam in Sfanta Scriptura. Pe zi ce trecea imi dadeam tot mai mult seama de viata pe care o traisem departe de Creatorul meu, Dumnezeu.

Constientizam ca ma gaseam in inchisoare pentru ca viata pe care o traisem pana atunci era condusa de dorintele mele pacatoase. Acolo, in acea inchisoare, dupa ce am participat vreme de doi ani si opt luni la intanlirile care aveau loc la clubul penitenciarului, am inteles ca Domnul Isus a murit si pentru pacatele mele. Acolo am luat hotararea de a-l urma si de a crede in Domnul Isus, pana la sfarsitul vietii mele. Vedeam pe zi ce trecea, cum viata mea se schimba radical. Am primit putere din partea lui Dumnezeu sa renunt la fumat, sa renunt la vorbirea vulgara, si am simtit cum dragostea lui Dumnezeu imi inunda intreaga fiinta. Schimbarea vietii mele a fost observata atat de gardienii din penitenciar cat si de colegii mei de detentie. Dupa 4 ani si opt luni de detentie, am fost eliberat conditionat in anul 2002, luna Octombrie. Fratele Vasile Tofan care m-a ajutat sa-l cunosc pe Dumnezeu la intanlirile din inchisoare, m-a asteptat atunci cand am fost eliberat din inchisoare, si m-a dus cu masina, acasa in comuna Liesti.

Cand am ajuns acasa, mare mi-a fost surpriza cand am vazut ca cei de acasa ma asteptau cu o damingeana mare de vin in mijlocul curtii. Voiau sa sarbatoreasca intoarcerea mea din inchisoare, acasa. Pentru ca luasem hotararea sa ma pocaiesc in inchisoarea din Galati, le-am spus lucrul acesta, aratandu-le Biblia pe care o aveam cu mine. Le-am mai spus ca acel Florin care facuse multe nelegiuiri inainte de-a ajunge in inchisoare, luase hoatarare sa traiasca asa cum Dumnezeu a lasat scris in Sfanta Scriptura. Mare mi-a fost uimirea cand toti cei din casa mea au spus ca am inebunit. Ma intrebam cum de nu spusesera lucrul acesta atunci cand eram cu adevarat nebun, comitand tot felul de faradelegi. Dupa iesirea mea din inchisoare am trait zile destul de grele, pentru ca niciunul din fratii si parintii mei nu-mi intelegeau schimbarea. Dupa multe rugaciuni, lucrurile au inceput sa se schimbe. M-am bucurat mult atunci cand Dumnezeu a pus in inima mea dorinta de a merge pe la vecinii carora le facusem mult rau, sa le cer iertare. Dumnezeu mi-a pus in inima si dorinta de a merge la postul de politie pentru a le darui Sfanta Scriptura si celor de acolo. In ziua in care m-am dus, l-am gasit acolo chiar pe cel ce-mi facuse dosar penal si ma trimisese in inchisoare. Atunci cand i-am multumit ca ma trimisese in inchisoare, acel om a crezut ca eram ori beat, ori nebun. M-am bucurat sa-i pot darui o Biblie si sa-i spun ca in inchisoarea din Galati, Dumnezeu m-a nascut din nou. Vestea ca m-am pocait s-a dus de la un capat la altul al comunei Liesti. Eram fericit ca eram copilul lui Dumnezeu, care binecuvanta fiecare zi a vietii mele.

Dupa multe rugaciuni si staruinte inaintea lui Dumnezeu, in anul 2007 am cunoscut o fata din Hanu Conachi, cu care m-am si casatorit. Numele ei este Estera. Dumnezeu mi-a daruit de sotie o adevarata printesa.

Astazi pot spune ca am o familie binecuvantata, deoarece Dumnezeu este Stapanul vietii noastre si tot El ne-a daruit doua fete si un baiat; Denisa, Sabina si Sebastian. Sabina si Sebastian sunt gemeni. Ma bucur din toata inima pentru viata noua pe care o traiesc in fiecare zi alaturi de Dumnezeu si de mult iubitii mei frati intru Domnul. Imi doresc foarte mult sa-l onorez pe Domnul cu viata mea, cate zile voi mai avea pe acest Pamant. De asemenea doresc din toata inima sa pot sa fiu o marturie pentru toti cei din jurul meu, dar si pentru cei din inchisori. Alaturi de preaiubitul frate Vasile Tofan si de alti prea iubiti frati, am fost in cateva inchiosori pentru a depune marturie si pentru a le spune celor de acolo, ca Domnul Isus este Calea, Aevarul si Viata. Numai EL te poate ajuta sa mergi pe o cale dreapta, sa traiesti in adevar, si sa ai cu adevarat viata vesnica. Ne rugam lui Dumnezeu sa schimbe cat mai multe vieti si sa ne ajute sa fim sare si lumina pentru toti cei din jurul nostru. Dumnezeu sa fie laudat si binecuvantat in veci.

Cu aleasa pretuire si multumire lui Dumnezeu,

Dorosan Florin.

No Comments