Prea iubiti frati si prea iubite surori

A trecut ceva vreme de cand am scris ultimul articol. In toata aceasta perioada au fost biruinte, au fost urcusuri, au fost coborasuri, au fost bucurii si au fost tristeti. Toate acestea s-au intamplat ca sa invat inca mai bine ca trebuie sa multumesc Domnului pentru toate lucrurile, si sa invat inca mai bine, ca despartiti de Domnul nu putem face nimic.

De anul acesta am reluat activiattea de propovaduire a Evangheliei in penitenciarul Galati si in penitenciarul Targsor, acolo unde am inceput o colaborare cu preaiubitul frate Pastin Stelian. In penitenciarul din Targsor am hotarat sa merg in urma unei scrisori pe care am primit-o din partea unei fete de numai 22 de ani. Ceea ce m-a impresionat foarte mult, a fost ca aceasta fata desi are numai 22 ani, are doi copii si este orfana. Am hotarat de comun acord cu frumoasa mea sotie, sa o vizitez. Numele acestei fete este Irina.

Cand am intalnit-o in penitenciarul Targsor, am vazut ca este numai “o mana de fata”. M-a impresionat dorinta ei de a-l cunoaste pe Domnul si m-a impresionat ca nu mi-a cerut nimic, nici pentru ea si nici pentru cele doua fete pe care le are. De obicei, cei din inchisori, te asalteaza cu fel si fel de cereri. Dupa cateva vizite pe care i le-am facut, Irina a inceput sa citeasca cu seriozitate Cuvantul lui Dumnezeu si este foarte interesata sa-l cunoasca pe Domnul.

Ma rog ca cei ce veti citi aceste randuri sa va puneti la inima si sa o purtati pe Irina in rugaciunile voastre. Daca Duhul Domnului va pune pe inima sa faceti vreo jertfa pentru aceasta fata sau pentru fetele ei, cu siguranta ca Dumnezeu nu va lasa neresplatita jertfa aceasta.

Ma bucur si de interesul celor din penitenciarul Galati. Tot mai multi din cei care sunt din lumea interlopa, au interes pentru Evanghelie. Lupta este mare, deoarece diavolului nu-i place sa-i piarda pe acesti oameni. Varog mult sa ma purtati in rugaciunile dvs. Rugati-va pentru mine, pentru familia mea, pentru suportul de care am nevoie in aceasta lucrare, si pentru sufletele celor care aud Evanghelia.

Este mare nevoie ca acesti oameni sa vada puterea lui Dumnezeu in locul in care sunt inchisi. Rugati-va ca Dumnezeu sa-si intinda mana, sa lucreze cu semne, cu putere si cu minuni. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca sa le faca de rusine pe cele tari. Am nadejde ca Dumnezeu va face lucruri si lucrari mari cu acesti oameni.

Slavit sa fie Domnul.

Pe curand.

In slujba Regelui, nevrednicul rob,

Vasile Tofan

No Comments