Iubiti frati si iubite surori

Ma bucur sa va pot informa ca dupa zile de post si multe rugaciuni, Dumnezeu, in bunatatea Sa fara de margini, ne-a ajutat sa ne ridicam si sa continuam lucrarea la care El ne-a chemat, atat pe mine cat si pe frumoasa mea sotie: lucrarea de vestire a Evangheliei in inchisori.

In anul 2000, prin Fundatia ,,Stanca Veacurilor”, am inceput sa merg in inchisorile din Galati, Braila, Focsani si Tichilesti, ca sa le spun celor de acolo, despre Vestea Buna a Evanghelie. M-am bucurat mult sa vad suflete cercetate si strapunse de Duhul Sfant. M-am bucurat mult sa vad pe cei ce erau inchisi, ca raspund mesajului Evangheliei. Dupa toate aceste bucurii, am avut parte si de mari incercari. Cel rau, s-a ridicat sa lupte cu mare inversunare, vazand ca cei mai buni ucenici ai lui, care se gaseau in aceste inchisori, raspundeau chemarii la pocainta.

In anul 2009, lucrarea a suferit, intrand intr-un greu impas. Din mai multe motive, pe care le voi dezvalui pe parcurs, am incetat sa mai merg in inchisorile mai sus mentionate. Datorita incercarilor prin care mi-a fost dat sa trec, m-am retras si din Fundatia ,,Stanca Veacurilor”, fundatie care m-a sprijinit, m-a ajutat, iar prin cei care o conduceau, de multe ori au adus multa mangaiere inimii mele. Ma rog ca Dumnezeu sa-i binecuvinteze si sa le rasplateasca. Atunci cand am citit cuvintele pe care Duhul Sfant le-a scris prin pana sfantului Apostol Pavel, in 2Corinteni 4:8,9, Dumnezeu mi-a dat har sa ma intaresc si sa merg inainte. Fara sa inalt numele vreunui om, trebuie sa marturisesc, ca un sprijin deosebit si o influenta hotaratoare, a avut prea iubitul frate Ioan Panican prin participarile mele la Scoala Biblica Maranata. Sezatorile duhovnicesti la care am putut sa particip de patru ori pe an, m-au ajutat sa ma cerc pe mine insumi, daca sunt in credinta. Am putut sa-mi vad greselile, sa ma pocaiesc si sa primesc noi puteri pentru a merge inainte. Slavit sa fie Domnul pentru aceasta.

In anul 2008, Dumnezeu m-a ajutat sa-l intanlesc pe preaiubitul frate Irinel Stefan, un suflet care a iesit din detentie dupa 13 ani de lupte si incercari. In acel loc de mare suferinta, Irinel a inteles ca Dumnezeu il cheama sa fie marturie pentru cei din inchisori. Fiind un lider al lumii interlope din Timisoara, dar astazi un om nascut din nou, Irinel s-a pus la dispoziatia lui Dumnezeu, pentru ca Domnul sa-l foloseasca pe Ogorul Evangheliei. Am putut sa-i impartasesc despre viziunea pe care Dumnezeu mi-a dat-o, iar Irinel a primit cu mare bucurie, dorind sa se alature lucrarii de vestire a Evangheliei in inchisori. Un real sprijin si o mare incurajare  de a duce mai departe aceasta lucrare, alaturi de prea iubitul frate Irinel, a venit din partea prea iubitului frate Rus Dorel, pastor al B.P. ,,Speranta” din Timisoara. Incurajati de acest minunat slujitor al Domnului, dar si de alti mult iubiti frati, am reusit sa infiintam Asociatia ,,Urim si Tumim”, Lumina si Desavarsire.

Dorinta inimilor noastre, este ca prin aceasta Asociatie sa putem duce mai departe adevarul Sfintelor Scripturi, in inchisori. Sunt si suntem constienti, ca diavolul, nu va inceta sa lupte impotriva acestei misiuni pe care Domnul ne-a incredintat-o. In Numele Domnului Isus, va chem pe toti cei ce-l iubiti pe Domnul si venirea Lui pe norii Cerului, sa ne sprijiniti in rugaciunile dvs. Daca pe vremea Domnului Isus au fost dintre cei care au vorbit impotriva, sunt constient ca vor fi si in vremea aceasta, oameni care vor vorbi impotriva mea si a acestei lucrari. Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toti. Celor care vor avea intrebari, le voi raspunde in masura priceperii, cu toata dragostea. Poate ca unii care vor citi aceste randuri, fac parte din cei pe care i-am dezamagit si au avut asteptari mari. Ii rog frumos sa ma ierte, asa cum Domnul ne-a poruncit in Scripturi, si-i rog sa aiba incredere in Domnul. Ceea ce EL a inceput, va duce la bun sfarsit. Nu ai cum sa lupti intr-o batalie, fara sa fii atins sau ranit. Recunosc ca am facut greseli si poate voi mai face. Dar ceea ce-mi da putere si har sa merg inainte, este ca Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui. Dorinta fierbinte a sufletului meu, este aceea de a ma increde in Domnul si in Puterea Tariei Lui si de a ma smeri sub Mana Lui cea tare.

Doresc ca toti cei care veti citi aceste randuri, sa fiti binecuvantati si sa aveti parte de tot harul lui Dumnezeu. Cred cu toata inima ca Dumnezeu ne va ajuta sa scoatem din intuneric si sa aducem la Lumina, cat mai multe suflete care se gasesc in inchisorile din tara aceasta. Inchei amintindu-va tuturor cuvintele Mantuitorului mult iubit Isus : “Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel”. Dumenzeu sa fie slavit si binecuvantat in veci.

In slujba Regelui, nevrednicul Sau rob,

Vasile Tofan

1 Comment

  • comment-avatar
    obiecte bisericesti December 1, 2015 (5:25 pm)

    Foarte bune informatii am gasit aici. Va vreau mult spor in aceasta lucrare.